Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ











Εδώ είμαι πάλι.




Δεν τα εγκαταλείπω. Θα το παλεύω όσο μπορώ από εδώ μέσα και ας μην με διαβάζει κανείς




Το πρόβλημα είναι να γίνουμε όλοι κοινωνοί αυτής της κατάστασης και να το παλεύουμε μαζί.




Το θέμα μου σήμερα είναι τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα μέσα στη πόλη μας μεγάλα και μικρά. Κάποια στιγμή στο παρελθόν σας έγραψα για το κτήριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς Που να ήξερα ότι μερικές μέρες μετά θα ξεσπούσε όλη αυτή η φασαρία με το Εφετείο στη Σωκράτους.




Τέτοια κτήρια μεγάλα θα δείτε παντού μέσα στην Αθήνα στους κεντρικότερους δρόμους και πλατείες,εγκαταλελειμμένα βρόμικα σκέτη θλίψη αν αναλογιστούμε το μεγαλείο τους σε παλαιότερες εποχές. Ας μη μιλήσουμε γι'αυτα όμως τώρα,ας πούμε για τα πιο μικρά ,αυτά που είναι δίπλα μας που μολύνουν το άμεσο περιβάλλον μας. Αυτά που κάποιοι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες τα ασφάλισαν δήθεν με αλυσίδες στις πόρτες και σανίδες στα παράθυρα και έφυγαν να κατοικήσουν αλλού και μας τα άφησαν όπως παρατάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν.




Είναι εστίες μόλυνσης. Μπορούν να γίνουν καταφύγιο για κάθε λογής "παράσιτο" και στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί να πέσουν στο κεφάλι μας και ακόμα χειρότερα στο κεφάλι των παιδιών σας.




Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι τέτοια σπίτια και χώροι συνήθως χρησιμοποιούνται και στο κοινό έγκλημα ( Υπόθεση Αλεξ στη Βέροια ).




Σας καλώ και πάλι φίλοι μου να κάνουμε και εμείς κάτι. Βγάλτε τα φωτογραφίες και στείλτε τα μου μαζί με το ακριβές σημείο που βρίσκονται. Αν μπορείτε μαζέψτε υπογραφές στην περιοχή σας από τους περιοίκους και ας ενοχλησουμε το Δήμαρχο να κάνει κάτι. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει υπηρεσία που ασχολείται με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ας ασχοληθεί και με τα ακίνητα Να βρίσκει τους ιδιοκτήτες και να τους υποχρεώνει με κάποιο τρόπο είτε να τα φτιάξουν είτε να τα πουλήσουν σε αυτούς που θα μπορούσαν και θα ήθελαν ένα τέτοιο ακίνητο Παρακάτω αναρτώ κάποιες φωτογραφίες από διάφορα ακίνητα στη Πλάκα και ένα στην οδό Χευδεν.