Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ







Έλεος κύριοι αρμόδιοι.....φτάνει πια το τσιμέντο Φτιάχνετε ένα νέο πεζόδρομο και αλίμονο μας τον κάνετε και αυτόν κάτασπρο μαρμάρινο να αντανακλά όλο το φως του ήλιου και τη θερμότητα και ας μην μιλήσω για την ολισθηρότητα. Μερικά δεντράκια δεν σας περίσσευαν να προσθέσετε που τόσο λείπουν από τη πόλη μας. Έτσι φτιάξανε και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κοντεύει να είναι άβατο το καλοκαίρι για ανθρώπους που υποφέρουν από τη ζέστη Στη δεύτερη φωτογραφία μου δείχνω και το σεβασμό που έχετε και για τα υπάρχοντα δέντρα που τα πνίγεται στο τσιμέντο. Ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης είχε κάποτε πει "να βγάλουμε το χώμα στην επιφάνεια" γιατί θα βοηθούσε στη μείωση της θερμοκρασίας μέσα στη πόλη ακόμα και στο περιορισμό των καυσαερίων Δεν τον άκουγαν όταν ήταν ζωντανός αρα τι ψάχνω εγώ τώρα...Στη τρίτη και τελευταία φωτογραφία του άρθρου μου έχω την μοναδική δίοδο για να φτάσει κάποιος στη στάση του μετρό. Λίγο σεβασμός στο πολίτη δεν βλάπτει ας έφτιαχναν την μια πλευρά του δρόμου πρώτα και μετά την άλλη για να μπορούμε και εμείς να περνάμε.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ




Μόλις γύρισα από την βόλτα μου στη Πνύκα που παρακολούθησα τη συναυλία με το Μάριο Φραγκουλη,απ'οπου και οι φωτογραφίες Ελπίζω όλοι οι αναγνώστες μου να ακολούθησαν τη προτροπή του WWF και να έσβησαν η τουλάχιστον να περιόρισαν το φωτισμό στα σπίτια τους από τις 20,30 έως τις 9,30.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ





































Όσο και να το θέλω δεν με αφήνουν να αγιάσω Ήθελα όπως έχω γράψει να ασχοληθώ μόνο με ότι μου αρέσει στη πόλη μου, αλλά.....









Θα προτρέψω λοιπόν τον Δήμαρχο αν θέλει να μαζεύει λεφτά για τα ταμεία του να στέλνει την Δημοτική Αστυνομία κάθε πρωί σε κεντρικά σημεία και να γράφουν τα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα Είναι πάρα πολλά. Θα γίνει ο πλουσιότερος Δήμος. Σε αυτές τις φωτογραφίες μου είναι μόνο αυτοκίνητα στην Συγγρού και μάλιστα στις αρχές της. Θα τον προέτρεπα μάλιστα να καταχωρεί τις πινακίδες τους στο σύστημα και όσοι είναι υπότροποι να τους τιμωρεί αυστηρότερα.









Να σημειώσω εδώ ότι πολλά απ αυτά ανήκουν σε διάφορα γραφεία ενοικιάσεων που βρίσκονται στο κέντρο και αν τι να εξασφαλίσουν θέσεις νόμιμες,που αν δεν κάνω λάθος υποχρεούνται άλλωστε,τα βάζουν όπου βρουν. Μην σας φανει παραξενο αλλα πολλα ειναι εντελως πανω στα πεζοδρομια και η ωρα που τις εβγαλα,τις πρωινες φωτογραφιες,ειναι 9,30-10,00 π.μ.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

Είμαι λίγο εκτός θέματος πάλι αφού δεν θα σας πω τίποτα για την Αθήνα, αλλά αυτό πρέπει να το γράψω σίγουρα γιατί μου έκανε φοβερή εντύπωση.
Θα φύγω για λίγες ημέρες εκτός Ελλάδος και έπρεπε να βγάλω διαβατήριο μιας και θα πάω στην Αφρική Θα φέρω και φωτογραφίες και εντυπώσεις σας το υπόσχομαι
Πήγα λοιπόν στην Υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων που βρίσκετε στο κτήριο της Τροχαίας Αθηνών στην πλ.Καραισκακη.Ειναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που μπήκα σε τόσο καθαρή και προπάντων εξυπηρετική υπηρεσία του Δημοσίου. Οι άνθρωποι αξίζουν συγχαρητήρια και για το επίπεδο τους και γενικά για την όλη συμπεριφορά προς τον πολίτη που απευθύνετε στην υπηρεσία.
Μπράβο σε όλους!!!!
Πιστεύω ότι αν το Δημόσιο λειτουργούσε έτσι όλοι μας θα ήμασταν καλύτεροι. Αξίζει να βγάλετε διαβατήριο μόνο και μόνο για να τους επισκεφτείτε.

ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ







Αποφάσισα ότι είναι καλύτερα για τη ψυχολογική μου κατάσταση όταν περπατώ στο δρόμο να προσέχω περισσότερο ότι μου αρέσει και να μην αφήνω την ασχήμια που σίγουρα υπάρχει γύρο μου να με επηρεάζει και να μου χαλάει τη διάθεση. Έτσι λοιπόν έβγαλα και μερικές φωτογραφίες προχτές το βράδυ από κτήρια στολίζουν φωτισμένα τους νυχτερινούς μας περιπάτους Σίγουρα δεν είναι τα μόνα, αλλά αυτό είναι μια αρχή της περιπλάνησης μου με την φωτογραφική μου μηχανή το βράδυ.